Dia Kurus, Saya Mahu Kurus Juga!!


[Ad] Tempah Web Perniagaan Anda / System Affiliate

     


Jom baca perkongsian sahabat ini..

Perkara utama yang membuatkan saya nak kurus ialah kerana mencari cinta Ilahi yang hakiki. Jika sebelum ini, saya mempunyai sangat banyak masalah diri yang menyukarkan saya nak solat dengan tenang dan khusyuk sebab cepat penat kerana saiz badan bertambah. Saya akan jadi malas sangat nak bergerak. Lebih suka duduk terbaring menternak lemak hari demi hari.
Saya akan cuba lawan perasaan untuk habiskan solat cepat-cepat. Saya nak buat solat extra iaitu solat-solat sunat. Tapi, saya gagal.
Selain itu, bila kurus..amat mudah untuk saya bergerak dalam apa jua keadaan dengan aktif dan pantas. Nak beraktiviti sukan lasak pun, tak perlu ragu-ragu dah. Saya sentiasa bertenaga dan bersemangat sekarang berbanding dulu.
Perkara yang sangat-sangat penting, adalah untuk kesihatan diri sendiri. Saya tahut dikategorikan penghidap penyakit tiga serangkai yang merupakan pembunuh utama rakyat Malaysia. Tambahan, saya memang ada sejarah keluarga. Arwah nenek, pak sedara dan ayah saya meninggal dunia sebab diabetes. Mak saya pun, ada diabetes.
Wanita juga mudah terkena risiko sakit-sakit sendi jika dibiarkan badan semakin membesar. Ngerinya, bila difikirkan penyakit-penyakit ni semua. Sebab iti saya nak kurus.
Saya nak amalkan gaya hidup sihat mengikut Sunnah Rasulullah SAW.
Bila kurus dan sihat ni, kita dapat membahagiakan insan-insan tersayang. Mereka tak perlu susah hati lagi kerana kita selalu mengadu penat dan tak bermaya.
Kalau dah kurus, mestilah best!! Dapat jimat belanja makan..tak perlu makan lebih sebab gemuk kan makan banyak..
Dapat pula jimat duit petrol sebab bila badan gemuk, berat pun bertambah..Muatan kereta jadi lebih slow, so pemandu atau saya sendiri terpaksa tekan minyak lebih disebabkan pertambahan bebanan.
Dan yang terakhir, sangat heaven. Tak perlu susah hati nak berhabis duit untuk beli baju TRIPLE, DOUBLE SIZE lagi. Jimat sangat-sangat.
Alhamdulillah..

Kepada yang berhajat nak kurus atau nak turunkan berat badan…jom roger-roger saya melalui whatsapp di nombor 019-8318910.
Jangan tunggu lama-lama, nanti makin meningkat berat badan tu..

Carian iklan dari Google :

  • bisnes modal rm5 2017
  • NAME: Abdulrani
  • NoTel: 0198318910
  • WEBSITE: Website Link
  • COUNTRY: Sabah

daftar-percuma

Cuma bermula dengan RM10.00 sahaja..!


Kunyah-Kunyah dah KUAT


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *