Barang Mistik

Daun Emas

Pada hari yang bertuah ini saya ingin paparkan satu barang mistik iaitu Daun Emas Maharaja Siam yang tidak terdapat di mana-mana di negara ini kecuali di Thailand dan pembekal.

Sebenarnya daun emas bertuah ini memang sukar untuk dibawa keluar dari Thailand atau Siam kerana ia adalah barangan kawalan iaitu hanya untuk kegunaan Maharaja Siam.
Namun begitu… dengan izin Allah, daun bertuah ini telah ada di Negara ini dan telah hidup subur.
Sejenis pohon renek (menjalar) dan menompang pada pohon lain. Mempunyai kepelbagaian warna daun mengikut musim. Ada yang berwarna emas. Ada yang berwarna putih dan ada yang berwarna hijau. Bunganya harum bila disimpan di dalam bilik. Boleh di tanam di negara kita asalkan dijaga dengan betul.
Dari segi kelebihannya…inilah mistik yang hendak saya ceritakan. Menurut hikayatnya…daun ini hidup subur di sebuah bukit di satu daerah di Thailand. Maharaja atau kerabat di Raja Siam akan mengambil daun ini dari bukit tersebut. Beberapa batang di tanam di sekitar istana.
Adalah dipercayai daun, bunga dan semua bahagian pokok bertuah ini akan membawa keuntungan dan kerezkian bagi siapa sahaja yang menyimpannya. Sebab itu orang biasa di Siam tidak akan akan dibenarkan menyimpan daun atau bahagian-bahagian pokok ini.
Peniaga Cina memang mencari daun ini. Namun peniaga Melayu masih tidak tahu akan rahsia Daun Emas Maharaja Siam ini…
Kami telah framekan daun, bunga dan bahagian pokok ini agar jadi lebih menarik sebagaimana mistiknya yang amat
Tuan/puan boleh dapatkan daunnya sahaja atau daun yang telah diframekan, biji beneh atau anak pokoknya. Saya juga boleh sediakan kan daun dengan kuantiti banyak sehingga 1000 pcs.
Hubungi saya. Rezki itu datang dari Allah SWT. Allah juga telah menyediakan jalan atau lorong bagaimana kita mendapatkan rezki itu. Gunakanlah jalannya ikutilah lorongnya. Insya Allah kita akan memperolehi keberuntungan dan keberhasilan. Dan Tawakallah kepada Allah SWT…
Mesej/whatsapp 01139513430
Misteri Daun Emas Dari Istana Maharaja Siam (Thai)
Barangan mistik ini yg dinamakan Daun Emas Istana Maharaja Thai (Siam)
Daun Emas (Nama Panggilanya) (bukan dari Emas) ini adalah berasal dari Istana Maharaja Siam dan telah berusia lebih kurang 70 tahun. Daun dari pokok yang tumbuh di tanah ini hanya terdapat di Istana Maharaja Siam sahaja.
Dari segi keindahan (Sifat Alaminya) pemilik dan pemegang Daun Emas ini dipercayai akan mendapat pelarisan dalam perniagaan, jika ia seorang peniaga. Peniaga peniaga Cina sentiasa mencari Daun Emas ini untuk tujuan pelarisan perniagaan. Namun begitu, seperti yang selalu saya ingatkan, kuasa Tuhan itu adalah yang paling utama. Jangan sampai kita tersalah iktikad. Jika tersalah…buruk padahnya. Barangan mistik ini hanya sebagai alat. Tiada kuasa apa-apapun. Yang berkuasa adalah Allah Subha Wataala.
Maklumat Penting
Semua penghantaran barangan melalui Pos Ekpress Malaysia. Barangan sampai dlm 2 hari bekerja.Semua penghantaran barangan melalui Pos Ekpress Malaysia. Barangan sampai dlm 2 hari bekerja.

4 Replies to “Barang Mistik”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.