Category Archives: Tips dan Panduan

Cara Nak Aktifkan Ahli DanaNiaga2u.com

sila Download panduan aktifkan downline anda di sini…

cara-aktifkan-downline-DanaNiaga2u-com

Klik untuk BESARKAN dan Download

Masa yang Sesuai Promosi di Facebook FB

🌸Tips Promosi Online🌸

 

Waktu Post Status Paling Sesuai:-

✅Waktu Pagi : 6.15am – 7.00am (pengguna FB tegar akan login)

✅Masuk Keja : 8.00am – 10.00am (ni yang boleh akses FB di tempat kerja)

✅Lunch Hour : 12.30pm – 2.00pm (sambil tunggu waktu lunch, layan FB)

✅Selepas Lunch : 2.30pm – 3.00pm (layan jap sebelum sambung kerja)

✅Sebelum Balik : 5.30pm – 6.15pm (tunggu nak checkout)

✅Lepas Isyak : 9.00pm – 12am, kadang2 terlajak 1am – 2am.

iklan-facebook-ads-murah

❗WAKTU PALING HOT❗
🕙10 pagi
🕛12 tengah hari
🕒3 petang
🕔5 petang
🕘9 malam
🕙10 malam

Tips dari PAKAR MARKETING ONLINE❗❗❗

Carian iklan dari Google :

  • waktu sesuai post di fb
  • waktu sesuai post iklan di fb
  • waktu yang sesuai post di facebook

Betulkan yang biasa, biasakan yang betul..

maxresdefault

🎃 Salah faham kerja sebenar.
Sebenarnya kerja kita BUKAN cari orang. Saya tak pernah cari orang. Kerja sebenar kita adalah promote projek. So promote je sehari 5x.

🎃 Tak tau strategi
Cek balik strategi kita promote. Sehari berapa kali kita promote? Berapa orang yg tau projek yg kita buat ni? Sampai x mesej kita?

🎃 Promosi takde sasaran
Kita xtau iklan kita tu tuju pada siapa. Kita buat iklan secara umum. Student lain keperluannya, suri rumah lain keperluannya.

🎃 Malas & sambil lewa
Penyakit yg dihidapi sebahagian besar org. Malas belajar, malas promote, malas jumpa org dll.

🎃 Matlamat tak jelas
Bila kita cari org, xdpt org kita give up. Bila kita promote, matlamat kita bukan nak cari org, tp nak kongsi peluang.

🎃 Cepat putus asa
Makan gaji kita sanggup kerja 8pg-5ptg setiap hari, 5 hari seminggu, tambah OT lg tp promote projek sendiri, seminggu dh mengeluh, promote pun sesekali, siapa nak tau apa projek yg kita buat?
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
So stop making excuses, start making money😊

Carian iklan dari Google :

  • biasakan yang betul

TIPS PROSPECTING – Cara Nak Promosi

Assalamualaikum & selamat pagi semua..

toko-online

Susah ke berbisnes ? tak susah sbnrnye . Nk thu stepnye ? ok saya ajar ,
👉 mula2 masuk group fb ramai org (kalau nak list group bole pm) the best masuk group yg tk bincang pasal bisnes . Kebiasaannye group yg bukan bisnes ni mereka tak thu ape itu DanaNiaga2u.
👉 lepas join group , kerapkan untuk post tntg cara nak tmbh pendapatan ! (jgn post testimoni langsung kat fb) bole buat mcm ni 👇
‘saya sedang mencari 15 orang terawal untuk sedia terima income rm500 dalam masa 1 minggu , kalau ade yang berminat komen number wasap anda di ruang komen ‘
👉 waktu post juga penting yea , postlah pade waktu2 yg org selalu on , contohnye 👇
8.00am – 9.00am
12.00pm – 2.00pm
8.00pm – 9.00pm
Knapa waktu ni ? ini lah waktu2 kemuncak org2 berfacebook
🌸 Tips posting 🌸
dalam masa 1 jam paling sikit mesti post sebanyak 20 kali , ini bukan sbb nak menyemak dalam group orang , tapi bertujuan untuk org thu yang kite ni serius dalam bisnes kita , yelahh tak kenal maka tak cinta . 😊
✔ Lepas posting , pastikan sentiasa hadir dalam post anda , jgn biarkan ia senyap , maksud saya disini , tiap kali org komen number mereka , korng komen kat post korg . Contohnye 👉 done save / baiklah sudah save / saya akan pm secepat mungkin..
Kenape perlu buat mcm tu ? supaya post anda sentiasa beraDa di atas ..
📌 pastikan save number prospek yea
✔ Dah save number prospek ? ok seterusnya anda pm dulu prospek anda .. Mulekan dgn chat yang indah.. Sperti 👉 hai nama saya ayoi , boleh saya thu nama fb encik shah ke ? saya ade post mengenai cara tambahkan pendapatan di group facebook tadi .
📌pandai2lah gune kreativiti masing2 ye , yg pntg mesti bersopan dan berhemah ye
✔ Ok , dah siap berkenalan dgn prospek ?
Kite teruskan dngan ayat mcm ni 👇
Saye pm anda snbrnye dgn tujuan untuk perkenalkan satu cara baru untuk dapatkan income sebanyak rm500 semiggu , banyyakan tu ? itu pon kalau kite main2 je , bayangkan kalau kite serius ??? mungkin dalam mase 3 hari dah dapat rm500
📌pastikan buat prospek rasa mcm nk thu sgt2 ape yg kite buat , biar dia excited dgn kita.. N kite jgn terlalu excited sgt pulak , igt ! jgn gune pekataan kesat ye !
✔Sekarang prospek akan tertanya tanya kat kite , ape bisnes awak buat ? please terangkan kepada saya ,

1st of all , cite kan latar belakang syarikat , lepas tu , bgi thu la ape name program kite , berapa lama dah bertahan , berapa ramai yg da berjaya , dan mcm2 lagi yg boleh kite selitkan ..
📌jgn bg thu modal , n jgn bg testimoni terlebih dahulu
✔ Lepas cite latar belakang , kite teruskan dgn care kerja .. Kite bg thu ape yg kite kene buat dlm program ni , mcm mane ramai bole berjaya , n igt !! jgn crita modal dahulu !!
📌 masa crite pasal care kerja , jangan sesekali guna ayat “kite kene CARI orang” kakak kakak abg abg , bnyk lgi pekataan yg bole kite gune mcm , kite kene PERKENALKAN , MENGAJAK , dan ape2 yg sesuai , n bukan CARI !

✔Lepas da terangkan jalan kerja , kita teruskan dgn ayat mcm ni 👇
Saya sendiri rasa malu bile saya dapat thu budak sekolah menengah lebih banyak incomenye dari saya , itu belasan thun , umur saya dah puluhan dahh , terasa sangat mencabar , n budak tu sendiri pernah ckp , “kalau saya mampu buat , takkan yg lebih tua dari saya tak mampu buat”
📌 ini salah satu cara untuk kite bakar semngat prospek kita
✔Ok , its time to testimoniall 🎉🎉🎉
📌Bagi sebanyak mungkin testimoni , n lagi bagus kalau kita bg testimoni income 5/6 angka , or kalau ade testimoni dari pelajar sekolah pon bagus jugak.. Takk kesah la berapa income pelajar tu asalkan boleh dijadkkan testimoni ,
✔Dah bgi testimoni ? (testimoni boleh mintak kat kakak2 n abg2 legend kat sni)
📌Skrg barulah boleh kita bagi thu berapa modalnya , pancing dgn ayat mcm ni 👇
“modal tak banyak , org kata kalau habis tak kan jatuh miskin langsung lah , tpi bile abg join bisnes ni , jgn tnye kenapelah dari modal yg ciput boleh jadi besar.. Modal diperlukan hanya rm50 shaja seumur hidup. Sbnrnya modal ini untuk kita juga , dimana hujung thun nanti kita akan ada kan satu majlis pelancaran dimana bayaran nya adalah rm50, so untungnya ahli tak perlu bayar pon , just join n mcm2 manfaatnye ”
✔Dah bg thu modal ? berikan video yg ahli2 DanaNiaga2u dah buat, biar dia lebih faham , yelahh kita kene pastikan org tu betul2 faham.. So takde persoalan yg akan berlaku nanti ..
✔N langkah paling penting utuk pastikan prospek yg kite terangkan tu adalah dgn cara follow up .. Follow up disin bermaksud , sentiasa igtkan prospek, bukan ape, kadg2 prospek kite terlupa untuk bank in duit..
Waktu2 follow up seperti berikut 👇
7hb , 14hb , 21hb ,28hb n paling penting ialah pada 3 hari sblum tibanya hari gaji

Carian iklan dari Google :

  • cara ayat prospekting di fb
  • cara nak promosi barang
  • pdf ayat-ayat prospekting

MACAM2 RAGAM KETIKA AKU MEMPROMOSIKAN… BIASA LA TU…

 

ADAT BERBISNES KAN.. NAK SERIBU DAYA, TAKNAK SERIBU DALIH

PROSPEK 1
“Saya takda duit la nak join…? ”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Sebab takda duit la kena join, kalau tidak sampai bila-bila la takda duit.

PROSPEK KE 2
“Saya balik fikir dulu la dan bincang dengan bini saya…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Awak balik terus je la dan jangan hubungi saya pun takpa, awak ketua keluarga atau isteri awak ketua?, dulu punya fikir pun belum habis lagi, awak sepatutnya fikir macam mana masa depan anak-anak dan keluarga awak dengan kerja yang gaji tak cukup-cukup…”

PROSPEK KE 3
“Saya tak minat la…saya cuma nak tahu jer…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Saya pun tak minat, tapi duit saya minat, nak tak nak saya kena buat untuk masa depan saya dan keluarga saya…kalau awak tak minat kenapa call dan jumpa saya, awak minat ke pergi kerja?, atau awak saja-saja pergi kerja buang masa? kalau nak tahu dapat tahu je la, kalau nak duit kena keluar duit…”

PROSPEK KE 4
“Saya takda masa la nak buat benda macam ni…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Dulu saya pun takda masa, sebab saya selalu beri alasan, Allah S.W.T beri kita masa 24 jam, tak lebih tak kurang, semua sama, cuma kita tak hargai masa…masa adalah aset yang paling berharga, kalau kita tidak gunakan masa sebaik yang mungkin dengan peluang yang datang ini bermakna kita sombong padaNYA…”

PROSPEK KE 5
“Saya tak pandai la nak buat…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE…
“Dulu masa kita lahir terus pandai berjalan tak?, mestilah tak sebab kita masih bayi, kita kena belajar meniarap, merangkak, berdiri, berjalan dan berlari, tapi siapa yang ajar? Mak & Ayah kita la, sama juga seperti platform ini, kita ada mentor, sistem, latihan & kursus untuk ahli yang baru join…”

PROSPEK KE 6
“Saya tak pandai la cari orang…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE…
“Awak minat cari orang ke?, saye 10x tak minat, sebab kerja cari orang ni adalah kerja pihak berkuasa, orang hilang, orang mati, orang buat salah, semua pihak berkuasa yang buat, saya guna sistem untuk orang cari saya, tapi yang peliknya kenapa awk datang jumpa saya ye…sebab awak ada masalah kewangankan…?”

PROSPEK KE 7
“Boleh percaya ke benda ni…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Mmg la awak tak percaya sebab awak tak pernah dapat, tapi awak percaya tak pada syurga dan neraka?, kenapa orang islam wajib solat, sedangkan kita tidak pernah lihat pun syurga dan neraka, kalau awak percaya, sama je la macam benda ni sebab rezeki tuhan yang beri bukan saya atau syarikat. Kalau awak tak percaya bermakna awak tak percaya padaNYA…”

PROSPEK KE 8
“Kalau saya join tiba-tiba syarikat tutup…macam mana..?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Macam ni la…awak tahu tak besok awak mati…?, tak tahukan, so tak payah tahu la sebab tu semua kerja tuhan, bukan kerja kita, kita jalankan tanggungjawab saja..setakat ini ok saja saya buat sistem ini…Alhamdulillah tak tutup-tutup.

PROSPEK KE 9
“Saya nak join…tapi saya bayar minggu depan…boleh ke…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Boleh tiada masalah pun…tak bayar pun takpa sebab bukan saya yang nak berubah tapi awak…saya masih buat duit hari-hari…tapi jangan menyesal kalau keluarga dan sedara-mara awak join dengan orang lain…huhuhuhu”

PROSPEK KE 10
“Betul ke platform ni boleh buat kita kaya…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Platform ni tak boleh buat kita kaya…tapi boleh ajar dan bagi jalan macam mana nak kaya…selebihnya atas usaha sendiri…dari tadi asyik tanya je…?, bila nak join…?, join pun belum macam mana nak kaya…”

PROSPEK KE 11
“Ni skim cepat kaya ke…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Ye ini skim cepat kaya, kalau ni skim cepat miskin awak nak join ke…?, ramai orang tak faham maksud skim dan perniagaan, SKIM CEPAT KAYA adalah satu program yang akan MENJAHANAMKAN hidup awak dan ia adalah pelaburan HARAM yang tidak berdaftar dan tidak mempunyai lesen yang sah.
Sangat berlainan dgn ukhwah yg menyediakan utk membantu ahlinya menjana pendapatan dgn bekerja secara kumpulan..

Semua soalan dah terjawab, tunggu apa lagi…?, takkan nak menganga jerr..orang lain buat duit tapi anda buat alasan…daftar sekarang sebagai orang TERAWAL dan jangan jadi orang TERAKHIR…ibarat macam cicak mati tersepit dekat pintu…jutaan rangkaian menanti anda…

Be positive
Be strong
Be creatif
Be smartwork

Sekian. Terima Kasih ☺✌

Carian iklan dari Google :

  • antz commerce tipu
  • dananiaga2u haram
  • penipuan antz commerce

CIRI-CIRI NETWORKER YANG HEBAT

CIRI2 NETWORKER YANG HEBAT

1) 👉BERANI
2) 👉SABAR
3) 👉FOKUS
4) 👉SANGGUP
5) 👉JIWA KENTAL
6) 👉CEKAL
7)👉 TIDAK BANYAK ALASAN
8) 👉TIDAK SALAHKAN ORG LAIN
9) 👉FIGHTER

KATA2 AZIMAT SEORANG LEADER NETWORK YG HEBAT
💬💬💬💬💬💬💬💬
Biar org dengki kita,
Biar org pandang rendah pd kita,
Biar org ketawakan kita,
Biar org menolak tawaran kita,
Tapi kita tetap yakin dan percaya,
Rezeki pergi dan datang dari Allah.

Kita tetap teruskan,
1 orang lari, 10 org ku sharing,💪🏽
10 orang lari, 100 org ku cerita,💪🏽
100 orang lari, 1000 org kita tolong.💪🏽

9045254666_a29652749b_b

Orang luar cuma pandai cakap dan peduli apa orang cakap.😊
Kita susah bukan dia tolong🙍,
Kita xde duit💆 bukan dia bagi pinjam,
Kita sakit bukan dia bayar bil ubat 🏥kita,
Rumah🏡 kita bukan dia beli,
Kereta🚙 kita bukan di bayar,
Duit 💰belanja kita bukan dia bagi,
Peduli🙅🏻 apa dia nak cakap,
Yang penting kita tetap teruskan,
Teruskan💪🏽 teruskan💪🏽 teruskan,💪🏽

SETAKAT MULUT💋 NEGATIF.
HANYA SEMUT 🐜KECIL SAHAJA…
✨✨💪💪💪💪💪💪✨✨✨
Membujur lalu melintang Patah..
Lawan tetap lawan..
Lawan sampai Jutawan..
Genggam Sampai Jd Bara Api…..
Alang alang dah buat…buat sampai Jadi JUTAWAN……
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Lagi banyak Cabaran,
lagi banyak Dugaan,
lagi banyak kesusahan..lagi ‘AKU’ lawan..
✨✨✨✨👍👍👍👍👍👍 Kerana itu semua tiket utk aku Berjaya SEMAKIN HAMPIR..
✨✨👍👍👍
Ikut Sistem..
Follow Sistem..
Akhirnya Berjaya..
✨✨✨✨✨💪💪💪💪💪🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Jumpa anda di puncak KEJAYAAN…
apa kita lakukan hari ni akan dihasili apa yg kita ada dihadapan hari…
kalau kita teruskan buang masa hari2 tak tahu apa dilakukan jgn salahkan orang lain..sebaliknya salahkan diri kita sendiri…

👆👆👆👆👆👆👆👆👆

LAKUKAN APA YANG ANDA MAMPU…

LAKUKAN APA YANG ANDA MAMPU,
DENGAN APA YANG ANDA MILIKI

success-chart

Sesiapa sahaja memiliki impian yang ingin dicapai, termasuk anda. Sama ada impian berkaitan kejayaan perniagaan, kerjaya, keluarga, harta, pencapaian diri dan sebagainya.

Namun, tidak semua orang berjaya mencapai impian yang ditetapkan itu sama ada mungkin kerana besarnya rintangan yang mereka hadapi, ataupun mungkin kerana mereka tidak berjuang mencapai impian itu melalui kaedah-kaedah yang betul.

Namun, kita perlukan formula ataupun prinsip asas yang akan kita pegang selalu agar kita sentiasa fokus sepenuh hati terhadap matlamat yang telah ditetapkan.

1) Jika ada kemahuan, walaupun harus mengalami kegagalan, tapi akhirnya pasti boleh.

2) Hidupku harus berguna dan bermanfaat untuk melakukan perkara-perkara yang baik.

3) Aku harus selalu melakukan yang terbaik , itulah jalan untuk menuju kejayaan.

4) Sekiranya ada kesempatan untuk berbuat baik, gunakanlah kesempatan itu jangan buang masa.

5) Setiap orang pasti ada kemampuan untuk menjadi yang terbaik dalam hidupnya.

6) Percayalah, siapa pun kita,apa pun latar belakangnya, sekiranya ada niat dengan ketulusan serta kesungguhan ,pasti Tuhan akan membantunya .

7) Fokuskan pada niat anda,capai impian,jangan kuburkan.

8) Kumpulkan energi anda untuk perkara yang positif (cita-cita).

kemahiran-belajar-asrama-35-638

Mudah-mudahan kita semua diberi KEKUATAN untuk menjalani hidup ini. . . Agar setiap kita menjadi PEMENANG yang dapat MEMBERI MANFAAT DAN INSPIRASI kepada orang lain.

HASIL NUKILAN : johorbrutal76

6 Tip Atasi Poket Kering Setiap Bulan

Ini perkara biasa, masalah poket kering seminggu selepas terima gaji bagi orang bekerja atau masalah poket kering seminggu selepas terima payment bagi orang bisnes. Dulu sewaktu di Jepun, ada seorang guru tua pernah berpesan kepada saya tip kewangan ini.

Moga membantu.

1. Rancang perbelanjaan dari awal.
Dalam banyak perkara, kita hanya bijak memberi alasan kepada diri sendiri untuk terus berbelanja tanpa rancangan. Buat senarai perbelanjaan wajib bulanan, potong perbelanjaan yang tidak perlu.

Berdisiplin sikit bos, ikut betul-betul rancangan perbelanjaan bulanan yang sudah dirancang tadi. Utamakan bayaran-bayaran wajib dahulu seperti bil-bil utiliti.

2. Usah lagi berbelanja mengikut nafsu.

Perasan atau tidak?

Selama ini yang mendorong kita berbelanja bukannya keperluan kita, tetapi nafsu kita yang tidak dapat dikawal.

Tengok orang beli handbag, kita pun tak mau kalah nak beli juga. Tengok orang tukar perabot, beli kereta, pakai baju mahal, lepak Starbucks, makan mewah semuanya kita nak ikut, untuk apa?

Untuk menyesal selepas berbelanja?

Kita ada banyak pilihan untuk berjimat. Anda tentukan sendiri.

doa-pada-Allah-banyakkan-rezeki

3. Banyakkan bersedekah dan memberi.
Ini perkara yang tidak perlu dinafikan lagi. Mudahkan rezeki kita mengalir lancar lagi deras dengan berbuat kebaikan. Dalam rezeki kita sudah tentu ada hak untuk orang lain.

Jadikan tabiat untuk menyumbang kepada masjid, rumah anak yatim, pusat tahfiz dan sesiapa yang memerlukan tanpa rasa kesal walau sedikit pun.

Contoh, setiap kali dapat gaji beli sejadah dan letak di surau. Satu tahun sudah 12 sejadah. Jangan takut untuk memberi, the more you give the more you get back.

 

4. Rajin-rajinlah membuat simpanan.

Setiap kali terima pendapatan, selepas kita selesaikan belanja wajib. Mohon disiplinkan diri untuk membuat simpanan, buat sendiri tabung yang kita rasakan perlu seperti tabung perubatan, balik kampung, percutian, roadtax dan insuran kenderaan serta banyak lagi.

Boleh rujuk instrumen pelaburan yang patuh syariah dalam pasaran. Beli cincin belah rotan setiap bulan dan simpan.
Menyimpan dahulu baru fikir nak berbelanja, bukan nak ajar untuk jadi kedekut, cuma nak kurangkan dahi yang berkerut bila poket sudah kering.

 

5. Ikhtiar kerja tambahan yang masyuk.
Siang kita bekerja, malam kita buat apa? Tengok tv atau goyang kaki?

Hijrah diri, lakukan sedikit pengorbanan dalam hidup untuk lebih maju. Cari kerja tambahan yang boleh berikan pendapatan tambahan harian atau bulanan.

Di sebelah malam boleh mengajar anak jiran mengaji, kelas tambahan, kerja di 7 Eleven dan sebagainya. Kalau perlu basuh pinggan dan ambil order di kedai makan sekalipun apa salahnya? Paling penting kerja kita lakukan itu Halal.

 

6. Mulakan bisnes yang boleh berikan tunai harian.
Ini bahagian yang paling ramai orang tahu dan angan-angankan. Tetapi biarlah angan kita itu semuanya logik dan mudah dicapai. Disebabkan kita masih bekerja, carilah peluang bisnes yang tidak menuntut modal atau masa yang terlalu besar.

Pandai memasak? Siapkanlah breakfast box untuk kawan-kawan di pejabat, ambil tempahan sehari awal dengan bayaran penuh.

Pandai tukar minyak hitam kereta? Ambil tempahan servis kereta kawan-kawan di pejabat.

Suka menjual secara online? Jadilah ejen dropship produk kesihatan, kecantikan, gadjet dan sebagainya secara online.

tips-murah-rezeki

Mudah, kan?

Paling penting kena ada target harian, kalau dapat untung sehari RM50 sekalipun siapa yang nak bagi? Lepas belanja minyak dan tol pun sudah cukup baik di awal usaha ni.

Sudah-sudahlah memberi alasan yang tak sudah-sudah kepada diri sendiri. Jangan hanya pandai menyalahkan orang lain di atas masalah dan kesulitan kita.

Jangan hanya pandai mengeluh tanpa usaha. Sekarang masa paling sesuai untuk belajar perkara baru, berkorban masa dan tenaga, dan hijrah minda. Mulakan dengan hati yang senang dan lapang dada.

Sudah lama kita hanya pandai merancang dan berfikir, usia kita meningkat setiap hari… Nak tinggu bila lagi baru nak mula dan berubah? Pilihan selalu ada di tangan kita, bukan pada orang lain.

Tentukanlah sendiri. Salam sukses semua! Senyum sikit!

Ikram Al-Banjari,

Saudagar jalanan yang pernah kering poket.

Carian iklan dari Google :

  • komunitikhlas betul ke

APA YANG KITA LAKUKAN HARI INI AKAN MEMPENGARUHI HARI ESOK

—————————————————————————————-
2 perkara utama yang jadi penentu kejayaan kehidupan, baik daripada segi keluarga atau kewangan dll, adalah :

» Sikap (attitude)
» Tabiat (behaviour).

Ilmu adalah salah satu perkara penting. Namun, ia bukan penentu utama untuk mencapai kejayaan.

Jim-Rohn-Picture-Success-Quotes

Semuanya bermula daripada dalam diri kita sendiri.

Sikap dan tabiat adalah pengaruh terbesar dalam hidup kita.

Dua perkara ini tak bersifat “nature” (azali). Tapi ia bersifat “nurtured” (dididik).

“WANG MENGALIR DAN TERKUMPUL MENGIKUT KEUTAMAAN DALAM HIDUP DITENTUKAN OLEH SIKAP DAN TABIAT.”
~Dr. John Demartini

“FAKTOR KEJAYAAN DAN KEKAYAAN SEORANG MANUSIA ADALAH 20% ILMU DAN 80% SIKAP DAN TABIAT.”
~Zig Ziglar

#Mogabermanfaat
#TahuFahamAmal

Antara kesilapan biasa yang kita buat bila nak sharing.

35

🍹 Tidak adil kepada prospek.
🍴 Selalunya kita memilih org untuk share.. Tengok orang nie macam tak boleh,tengok orang tu macam tak minat,belum cerita lagi dah bertanggapan macam-macam.

🍹 Elakkan guna ayat@perkataan join dengan saya@masuklah bawah saya.
🍴 Cuba betulkan ayat tu sikit, gunakan ayat contohnya:
” mulakan program bersama saya ”

🍹 Cepat marah@frust bila kena reject@tak dapat closed prospek.Atau prospek tak jadi daftar.
🍴 Biasanya memang kita akan rasa macam nie,,belajar kawal emosi,cuba berada dipihak prospek ketika mereka menolak untuk mulakan perniagaan bersama kita..mungkin bukan hari ini,rezeki utk kita dan dia belum sampai…in syaa Allah ada sinar harapan nanti.

🙇 Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu kawan-kawan semua.Selamat berjuang….🏇🏇🏇

Flyers untuk Tujuan Promosi OFFLINE

Sila download flyers ini, isikan username dan no HP anda

Boleh susun dalam kertas A4, bahagi 2 atau bahagi 4

Guna untuk fotostat dan edarkan di kawasan ofis, taman perumahan, kedai2, flat2 dan seumpamanya. Boleh letak di pos box, raga motor, cermin kereta dan lain-lain.

Selamat Maju Jaya

flyers-bw

Klik untuk besarkan

flyers

Klik untuk besarkan