MACAM2 RAGAM KETIKA AKU MEMPROMOSIKAN… BIASA LA TU…

 

ADAT BERBISNES KAN.. NAK SERIBU DAYA, TAKNAK SERIBU DALIH

PROSPEK 1
“Saya takda duit la nak join…? ”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Sebab takda duit la kena join, kalau tidak sampai bila-bila la takda duit.

PROSPEK KE 2
“Saya balik fikir dulu la dan bincang dengan bini saya…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Awak balik terus je la dan jangan hubungi saya pun takpa, awak ketua keluarga atau isteri awak ketua?, dulu punya fikir pun belum habis lagi, awak sepatutnya fikir macam mana masa depan anak-anak dan keluarga awak dengan kerja yang gaji tak cukup-cukup…”

PROSPEK KE 3
“Saya tak minat la…saya cuma nak tahu jer…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Saya pun tak minat, tapi duit saya minat, nak tak nak saya kena buat untuk masa depan saya dan keluarga saya…kalau awak tak minat kenapa call dan jumpa saya, awak minat ke pergi kerja?, atau awak saja-saja pergi kerja buang masa? kalau nak tahu dapat tahu je la, kalau nak duit kena keluar duit…”

PROSPEK KE 4
“Saya takda masa la nak buat benda macam ni…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Dulu saya pun takda masa, sebab saya selalu beri alasan, Allah S.W.T beri kita masa 24 jam, tak lebih tak kurang, semua sama, cuma kita tak hargai masa…masa adalah aset yang paling berharga, kalau kita tidak gunakan masa sebaik yang mungkin dengan peluang yang datang ini bermakna kita sombong padaNYA…”

PROSPEK KE 5
“Saya tak pandai la nak buat…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE…
“Dulu masa kita lahir terus pandai berjalan tak?, mestilah tak sebab kita masih bayi, kita kena belajar meniarap, merangkak, berdiri, berjalan dan berlari, tapi siapa yang ajar? Mak & Ayah kita la, sama juga seperti platform ini, kita ada mentor, sistem, latihan & kursus untuk ahli yang baru join…”

PROSPEK KE 6
“Saya tak pandai la cari orang…”

JAWAPAN AKU MUDAH JE…
“Awak minat cari orang ke?, saye 10x tak minat, sebab kerja cari orang ni adalah kerja pihak berkuasa, orang hilang, orang mati, orang buat salah, semua pihak berkuasa yang buat, saya guna sistem untuk orang cari saya, tapi yang peliknya kenapa awk datang jumpa saya ye…sebab awak ada masalah kewangankan…?”

PROSPEK KE 7
“Boleh percaya ke benda ni…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Mmg la awak tak percaya sebab awak tak pernah dapat, tapi awak percaya tak pada syurga dan neraka?, kenapa orang islam wajib solat, sedangkan kita tidak pernah lihat pun syurga dan neraka, kalau awak percaya, sama je la macam benda ni sebab rezeki tuhan yang beri bukan saya atau syarikat. Kalau awak tak percaya bermakna awak tak percaya padaNYA…”

PROSPEK KE 8
“Kalau saya join tiba-tiba syarikat tutup…macam mana..?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Macam ni la…awak tahu tak besok awak mati…?, tak tahukan, so tak payah tahu la sebab tu semua kerja tuhan, bukan kerja kita, kita jalankan tanggungjawab saja..setakat ini ok saja saya buat sistem ini…Alhamdulillah tak tutup-tutup.

PROSPEK KE 9
“Saya nak join…tapi saya bayar minggu depan…boleh ke…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Boleh tiada masalah pun…tak bayar pun takpa sebab bukan saya yang nak berubah tapi awak…saya masih buat duit hari-hari…tapi jangan menyesal kalau keluarga dan sedara-mara awak join dengan orang lain…huhuhuhu”

PROSPEK KE 10
“Betul ke platform ni boleh buat kita kaya…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Platform ni tak boleh buat kita kaya…tapi boleh ajar dan bagi jalan macam mana nak kaya…selebihnya atas usaha sendiri…dari tadi asyik tanya je…?, bila nak join…?, join pun belum macam mana nak kaya…”

PROSPEK KE 11
“Ni skim cepat kaya ke…?”

JAWAPAN AKU MUDAH JE..
“Ye ini skim cepat kaya, kalau ni skim cepat miskin awak nak join ke…?, ramai orang tak faham maksud skim dan perniagaan, SKIM CEPAT KAYA adalah satu program yang akan MENJAHANAMKAN hidup awak dan ia adalah pelaburan HARAM yang tidak berdaftar dan tidak mempunyai lesen yang sah.
Sangat berlainan dgn ukhwah yg menyediakan utk membantu ahlinya menjana pendapatan dgn bekerja secara kumpulan..

Semua soalan dah terjawab, tunggu apa lagi…?, takkan nak menganga jerr..orang lain buat duit tapi anda buat alasan…daftar sekarang sebagai orang TERAWAL dan jangan jadi orang TERAKHIR…ibarat macam cicak mati tersepit dekat pintu…jutaan rangkaian menanti anda…

Be positive
Be strong
Be creatif
Be smartwork

Sekian. Terima Kasih ☺✌

Carian iklan dari Google :

  • antz commerce tipu
  • dananiaga2u haram
  • penipuan antz commerce

9 Responses to MACAM2 RAGAM KETIKA AKU MEMPROMOSIKAN… BIASA LA TU…

  1. BARU LANCAR – Income 100% ke Bank ANDA. >>> http://www.DanaNiaga2u.com/shahrinsz Modal kecik, RM10 jer, simpan pun tak jadi apa2. Cuba program ni, mcm2 boleh dapat. * Produk diskaun (lebih RM10) ** Web iklan Percuma *** Peluang Jana Income RM 6,250.00 di Stage-3 ##DAFTAR SEGERA >>> http://www.DanaNiaga2u.com/shahrinsz
    http://www.DanaNiaga2u.com/juliana5390
    http://www.DanaNiaga2u.com/nurqamarina

  2. fauzi says:

    Saya dah gila bila tengok sistem ni. Takde ralat. Memang best konsep yg dibawa. Cara mudah cepat dan menyeronokan. Masa nilah kita belajar pasal pemasaran n test keupayaan diri sendiri. Klu ini berjaya boleh bukak syarikat sendiri ni..amacam hubungi saya kita bincang 0189160443 fauzi

  3. Ramai yg x paham apa itu Dananiaga.com – bila dah join dan ada web Link sendiri baru terbuka minda – duit masuk akaun sendiri 100% – yg penting anda ada group watsapp dan fb – berminat sila layari http://www.dananiaga2u.com/azizi – 0122428759

  4. Aishah says:

    Adakah pelaburan ini mematuhi syariah….sebab menarik minat yang beragama islam.kesianlah jika niat kita membantu tp x sah dr hukum syarak nya pula…BNM sah…maaf saya nk kepastian sbb trlalu jahil ….

  5. Sabihah Ramli says:

    Itu bergantung kpd niat masing2….kalau modal rm 10 kita keluarkan niat sedekah utk membantu dikira halal…sebelum kita join kita sudah berikrar.

  6. amir says:

    gmu komuniti ikhlas

    • Noreen says:

      Tunang sy ad msuk komunitiklas ni..x silap sy permulaan masuk dye byar RM3..kte nye bulan lapan 8 dye dapt gajarannye tp x de pun..tp x tau la klu tunang sy ni naq sedapkn hti sy maaf bertanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.